Werkgeluk

Werkgeluk · 11. juni 2024
Nee ergens tegen durven zeggen en dus je grenzen duidelijk aangeven, zorgt voor minder stress en meer zelfvertrouwen. In deze blog lees je er meer over.
Werkgeluk · 06. mei 2024
Hormonen zijn van grote invloed op ons lichaam en bepalen grotendeels hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. Lees er in deze blog meer over.
Werkgeluk · 05. april 2024
Perfectionisme heeft een negatieve klank, maar ook genoeg voordelen. Het is belangrijk om het op de juiste manier in te zetten. In deze blog lees je hoe.
Werkgeluk · 23. maart 2024
Vergelijk jij jezelf graag met anderen? Met veel verschillende mensen? Stop daarmee! Niet alles is wat het lijkt. Accepteer jezelf. Je bent goed genoeg.
Werkgeluk · 13. februari 2024
Voorkom uitval van uw medewerkers door regelmatig het gesprek aan te gaan met uw medewerkers. Dat zorgt voor meer tevredenheid en betrokkenheid.
Werkgeluk · 20. maart 2023
Hoe beter jouw werknemer in zijn vel zit, hoe hoger het werkgeluk en hoe lager het ziekteverzuim. Geef aandacht aan loopbaanwensen en communiceer oprecht.
Werkgeluk · 16. december 2020
Er zijn 4 (stress) gebieden in je leven; gezondheid, relaties, werk en geld. Overdenk op elk deelgebied door middel van de volgende vragen, welk cijfer je dat deelgebied (op dit moment) geeft? Gezondheid Mijn lichamelijke gezondheid is … (denk ook aan stress, energiepijl) Relaties De relatie met mijn partner, kinderen, ouders en andere directe familie is … Ik vind het jammer dat … Met de meeste collega’s kan ik … Werk * doe je wat je het allerleukst vindt om te doen? * heb je het...
Werkgeluk · 31. augustus 2020
Ben jij, in het kader van je loopbaan, nog in balans? Vraag jezelf eens af: Krijg ik energie van de dingen die ik doe? Krijg ik energie van de omgeving waarin ik werk of de mensen met wie ik omga? Welke werkzaamheden en welke zaken in mijn werkomgeving geven energie (dingen waar ik echt plezier aan beleef) en welke kosten energie (mensen, zaken en taken waar je heel moe van wordt of tegen op ziet, die je niet leuk vindt etc). Denk daarbij wat werk betreft dus ook aan: arbeidsinhoud,...
Werkgeluk · 17. april 2020
TNO doet onderzoek naar stress bij reorganisaties, maar ook nu bij corona. Belangrijk is om nu al rekening te houden met een mogelijke overeenkomst, namelijk dat tijdens een stressvolle periode doorgewerkt wordt op adrenaline. Zodra dat over is zie je het effect van de stress in het ziekteverzuim. "Als je nu medewerkers wat meer ruimte geeft en laat zien dat je het met zijn allen doet, zul je straks gelukkigere medewerkers hebben." Als je nu al iets wilt doen, kijk dan naar de persoonlijkheid...
Werkgeluk · 21. februari 2020
Een derde van het langdurige verzuim heeft een psychische oorzaak. Ook stressgerelateerde klachten komen steeds vaker voor. Ze zijn nu goed voor een derde van alle ziekmeldingen. En ze kosten bedrijven 2,8 miljard per jaar, alleen al aan doorbetalen van zieken. Volgens ArboNed zouden bedrijven het verzuim omlaag kunnen krijgen als ze meer doen aan preventie. Volg deze 4 stappen; Let op bepaalde signalen. Mensen die zich niet (erg) senang voelen op hun werk, laten dat vaak al weten voordat ze...

Meer weergeven