De helpende hand bij UWV trajecten

UWV: externe coaching

Heb jij een uitkering bij het UWV en heb je een verwijzing voor externe coaching? Dan help ik jou graag bij het doorlopen van de trajecten ‘werkfit’ of ‘naar werk’ of 'begeleiding bij scholing'
De aanvraag van dit traject verloopt via de arbeidsdeskundige of adviseur werk van het UWV; jij hoeft zelf niets te regelen.
Je mag natuurlijk wel mijn naam als voorkeur opgeven (de trajecten lopen via Dynamisch Bureau).

‘Werkfit’ of ‘naar werk’ of ‘begeleiding bij scholing’

Als jij via het UWV bij mij terecht komt begeleid ik jou bij de trajecten ‘werkfit’,  ‘naar werk’ of 'begeleiding bij scholing'. Bij het eerste traject gaan we samen in kaart brengen of jij in staat bent te werken en waar jij past op basis van jouw mogelijkheden. Is dat binnen dezelfde functie of moet je een carrièreswitch maken? We brengen in kaart wat jouw talenten en mogelijkheden zijn en hoe we die in kunnen zetten op weg naar werk. We maken een arbeidsmarktprofiel en een cv. Aan het einde van het traject ben je als het goed is fit en klaar om te gaan solliciteren naar werk.

 

Wanneer er uit het traject komt dat omscholing naar een ander beroep gewenst is, bijvoorbeeld omdat daar meer bankansen in zijn of dit beter past bij jouw beperkingen, kun je bij het UWV vaak ook de mogelijkheid krijgen om je om te scholen. Gedurende de omscholing kun je ook begeleiding krijgen van een loopbaancoach. Dit traject heet dan 'begeleiding bij scholing'.

 

Daarna volgt mogelijk een tweede traject, ook starten sommigen direct met dit traject: ‘naar werk’. De titel geeft als de juiste omschrijving aan van dit traject: we gaan op zoek naar de meest geschikte baan voor jou. Ik ondersteun en begeleid jou bij alle te nemen stappen. Denk hierbij aan het schrijven van een sollicitatiebrief, het opstellen van je cv, het correct invullen van je zoekprofiel op LinkedIn tot het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

 

Als jij hebt aangegeven voor jezelf te willen starten in plaats van terug te keren in loondienst dan help ik jou bij de te nemen stappen. We stellen een ondernemingsplan op en toetsen de haalbaarheid van jouw te starten onderneming.

 

Ik verricht mijn werkzaamheden voor het UWV via Dynamisch Bureau B.V.