Voorbereiding op de arbeidsmarkt

Samen gaan we aan de slag om doelgericht te werken aan jouw toekomst. Weet je hoe je aan de slag komt op de huidige arbeidsmarkt? Op de huidige arbeidsmarkt is netwerken het nieuwe solliciteren. Een nieuwe baan gaat niet alleen naar de best passende kandidaat op papier; het is ook een kwestie van gunnen en kennen. Een baan vinden is een stuk intensiever dan alleen het sturen van een mooie motivatiebrief en een keurig opgesteld cv. Ik kan je helpen met alle facetten die komen kijken bij solliciteren, netwerken en jezelf presenteren.


Hoe bereiden we jou goed voor bij het vinden van een passende baan op de huidige arbeidsmarkt? Samen bekijken we wat voor jou de beste manier is. Heb jij helder wie je bent en waar jouw sterke punten liggen? Waar ben je goed in en van welke functies word jij blij?

Wie ben ik en wat kan ik?

Als jij weet wat je wilt, wie je bent en wat jij kunt dan kun jij dit met zelfvertrouwen aan iedereen tonen. Je bent klaar om de arbeidsmarkt op te gaan en jouw ideale baan te vinden.

  • Hoe wil je dat een werkgever jou ziet? LinkedIn en je cv
  • Welk verhaal wil je vertellen? Wie ben jij? Pitch opstellen en jobmarketing
  • Actief reageren: Motivatiebrieven, sollicitatiegesprekken en netwerken

Je moet jezelf zo presenteren dat als jij aan de andere kant van de tafel zit, in de rol van werkgever, dat jij jouzelf aan zou nemen. Gebruik dit als basisgedachte.

 

Linkedin

Is jouw persoonlijke LinkedIn pagina goed en volledig ingevuld? Als je jouw zoekprofiel goed invult dan kunnen toekomstige werkgevers jou beter vinden. De woorden die je in je profiel gebruikt zijn zoekwoorden dus vul dit nauwkeurig in. Ben je op zoek naar tips & tricks voor het invullen van een professioneel profiel? Ik leer jou in een aanvullende sessie je netwerk op te bouwen en te solliciteren via social media.


CV opstellen

Weet je wat je wilt en wil je op zoek naar een nieuwe baan, dan kun je ook, los of als aanvulling op een loopbaantraject, samen met mij je cv op orde brengen. Op die manier krijgt jouw cv de aandacht die het verdient, onderscheid jij je van andere kandidaten en word je uitgenodigd voor een gesprek.


Pitch / Jobmarketing

Jezelf aanprijzen op de arbeidsmarkt is een vorm van marketing. Je moet het antwoord op de volgende vraag vinden: "Hoe kan ik mezelf het beste verkopen bij het vinden van een andere baan?" Door je eigen woorden te gebruiken en te oefenen zorgen we ervoor dat het natuurlijk aanvoelt om jezelf op deze manier mondeling te presenteren.

 

Het ontwikkelen van een pitch is ook van belang als jij voor jezelf wilt beginnen. Hoe presenteer jij jezelf als ondernemer? Kun jij binnen een paar minuten jezelf en je onderneming goed omschrijven? Wat onderscheidt jou van je concurrent en voor welk probleem bied jij de oplossing?


Solliciteren

Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek wil je je daar van je beste kant laten zien en jezelf goed presenteren zodat jij laat zien dat jij de best passende kandidaat bent voor het vervullen van de vacature.

Hoe help ik jou daarbij?:

  • Voorbereiding op sollicitatiegesprekken
  • Uitleg en oefenen van STAR(R) – methodiek
  • Welke vragen kun je verwachten?
  • Welke vragen zijn handig om zelf te stellen?
  • Hoe kun je jezelf het beste presenteren?