· 

Waar droom jij van deze zomer?

dagdromen en reflectie

 

De vakantie is gestart of staat voor de deur. Tijd voor ontspanning, reflectie en dagdromen. Heerlijk ontspannen op het strand of wandelend door de natuur of in een vreemde stad. Dat zijn de beste plekken om je gedachten eens de vrije loop te laten gaan. Neem dan eens de tijd om met een open blik te kijken naar jezelf en je werk. Voel dan eens goed: wat is jouw bijdrage nu en wat is jouw potentieel? Wat heb je hier te doen?

 

Als je je hiervan bewust wordt dan komt er energie vrij! 

Gebruik je rust dan ook om te dromen J

 

Bedenk je op een luie vakantiedag, wanneer was ik echt gelukkig? Wat was de situatie? Hoe zag het eruit en hoe voelde dat? Heb je dat geluk vaker gevoeld, voel je dat nu ook of ontbreekt dat op dit moment?

 

Denk eens vrij, denk als een kind, zonder mitsen en maren en zonder censuur. Wat voel je, wat proef je, waartoe ben jij in staat?

Welke talenten gebruik je als vanzelf wanneer je buiten je reguliere werk dingen oppakt, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Op welke momenten ben je nu helemaal gelukkig en in je element en wat zegt dat over jou en jouw talenten?

 Overdenk je dagelijkse beslommeringen. Wat gaat goed en wat zou ik anders willen?

 

Als je op de lange termijn gelukkiger wilt worden, zou ik de tijd op het strand ook gebruiken om na te denken naar wat je verlangt.

 

 

Het hebben van een goed leven is het grootste gevaar ….
Voor het hebben van een geweldig leven

 

Stel jezelf de vraag: Als ik het helemaal zelf zou mogen bepalen, als je geen verantwoording hoeft af te leggen, als je geen rekening zou hoeven houden met je partner, je ouders, je kinderen, wat zou ik dan het allerliefste doen?

Waar verlang je echt naar? Waar droom je van? Waar krijg je energie van en waarvan niet?

 

Denk in mogelijkheden en niet in beperkingen. Laat de creatieve geest de vrije loop en zorg dat je alle “mitsen en maar-en” parkeert voor een later moment.

 

Als je dan thuis komt en je bent uitgerust, kijk dan eens of je kunt experimenteren met ander gedrag, zodat jouw potentieel beter wordt benut! Kun je taken sprokkelen, door werk naar je toe trekken waarin je beter tot je recht komt? Wat kan jij doen om de werksfeer prettiger te maken? Wat doe je met je allergie voor die ene collega die al je energie opslurpt? Denk niet gelijk in oplossingen, maar voel goed wat het echt is. Wat kan jouw unieke bijdrage zijn?

 

De meeste mensen staan wel dicht bij zichzelf en een kleine aanpassing kan al genoeg zijn om een heel ander gevoel over te houden aan je werk of je werkomgeving.

 

Hoe? Ik help je op weg.

 

 Fijne, inspiratievolle en gelukkige vakantie allemaal!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0