· 

Mijn leven is voorbij!

Je baan stopt en het enige dat jij denkt is, “mijn leven is voorbij!”

Niemand mag ooit weten dat ik thuis ben, het is een afgang …. L

 

Je ziet dat veel mensen hun identiteit ontlenen aan hun werk, datgene wat ze doen. Door ontslag raken de mens hun identiteit kwijt.

 

In veel cao’s wordt een scholingsbudget afgesproken waardoor mensen zo lang mogelijk flexibel kunnen blijven en een leven lang leren mogelijk wordt gemaakt. Maar wat ik merk is dat relatief weinig medewerkers het scholingsbudget aanspreken. Ze zeggen: ik heb vijf reorganisaties meegemaakt en de aanstaande zal ik ook wel overleven. Deze keer dus niet. Continue scholing, loopbaanontwikkelingen en een leven lang ontwikkelen horen ook in het huidige wereldbeeld. Als je als werkende niet meegaat, dan heb je op termijn geen werk meer.
Er is geen baangarantie maar wel werkgarantie als je mee verandert.

 

Dus ik durf te beweren dat je leven niet voorbij is.

Er is ook geen reden om je te schamen.

Oké er moet geld op de plank komen, maar tegen welke prijs?

 

“It is time for a change”

 

Dit is het moment om na te denken over wat je nog wilt bereiken en welke nieuwe kans dit biedt in jouw carrière. Banen veranderen, de arbeidsmarkt ook. Er zijn zoveel mogelijkheden.

 

Als je weet wat voor soort baan je zoekt, je kwaliteiten kent en weet in welke omgeving je het beste tot je recht komt, dan vind je die baan. Bereid je goed voor en zoek eventueel iets langer dan vind de baan die bij je past. Het resultaat dat dat oplevert geeft je zoveel langer werkplezier. Het is het waard!

 

Het klopt ook wel dat ook de manier van solliciteren is veranderd. De leukste banen vind je via je netwerk. Er is geen reden om jezelf te schamen, durf te zeggen dat je op zoek bent en vertel ook waar jouw ideale baan uit bestaat.

Waar het om gaat is jezelf optimaal te profileren en je kwaliteiten te presenteren in op LinkedIn en je CV. Je zult zien dat je snel weer een nieuwe leuke uitdaging vindt.

 

Je kunt heel snel grote stappen zetten. Zorg dat je er niet alleen voor staat!