· 

Ben jij gelukkig?

En de uitslag is…..Ja er zijn meer mensen ongelukkig in hun werk dan werkzoekend.
Dat is toch bijzonder….
Waarom ben je niet gelukkig en blijf je (toch) vrijwillig in je baan? Grote kans dat je onderbewustzijn aan het werk is.

Geluk ontstaat uit de mix van verwachtingen en ervaringen. Jouw verwachtingspatroon is bepalend. Wat jij verwacht bepaalt in grote mate hoe jij je gedraagt en daarmee wat je uiteindelijk bereikt. Heb jij wel eens gedacht “het zal wel niets worden” en lukte het daarna? Grote kans van niet.

 

75% van de hersenen zijn de nee-hersenen en 25% de ja-hersenen. De automatische reacties komen uit de nee-hersenen. Zij zijn verantwoordelijk voor de automatische piloot, gewoontes, maar ook voor de primaire reactie angst. Voor onze hersenen zijn de vaste gewoontes praktisch en prettig, het scheelt ons een heleboel denkwerk. Maar als je wilt veranderen dan moet je sterk zijn, deze 25% moet je trainen.

 

 

Wil je luisteren naar je primaire reacties van angst voor het onbekende, voor het onzekere, dan blijft alles zoals het is. Wil je iets anders, dan zal je moeten werken aan je toekomst. Kleine stapjes in de richting van wat je wilt. Als je werkelijk wilt veranderen moet je nieuwe gewoontes aanleren en oude gewoontes afleren. Dat kan een gevecht zijn, want je hersenen houden de dingen graag zoals ze zijn. Dat is dus ook de reden waarom dingen blijven zoals ze zijn.

Door bewust aan de slag te gaan met wat je wilt bereiken. Door te onderkennen wat je kwaliteiten en capaciteiten zijn en wat je tegen houdt. Luister naar je interne ikken. Rem jij jezelf af, waar komt dat door? Welke belemmeringen zitten jou in de weg en met welke rationele gedachten kun je die bedwingen?

Kleine (haalbare en realistische) stapjes brengen je op een nieuwe weg. Een weg waarvan je vooraf misschien niet weet waar deze eindigt, bij een nieuwe baan, nieuwe taken, of een prettiger gevoel, maar wel een weg die je geluk oplevert.

Uiteindelijk kun je ook steeds vaker uitstralen (en ervaren) dat het gaat lukken, je legt jezelf minder belemmeringen op en ziet ook (werkelijk) meer mogelijkheden.

 

Het geheim van succes is er van te voren van uit gaan dat het goed gaat….